Ghid Brasov

Te invităm să vizitezi principalele atracții turistice din Brașov, dar și locurile în care te poți destinde și relaxa.

1. Biserica Neagră

Biserica Neagră este unul din simbolurile orașului Brașov. Se află în centrul vechi al municipiului și este realizată pe o superbă arhitectură gotică.

A fost construită în jurul anului 1380 dar a fost parțial distrusă după marele incendiu din 1689, primind denumirea actuală: Biserica Neagră.

Această denumire populară a fost acceptată abia în secolul al XIX-lea.

biserica_neagra_Brasov

2. Cetatea Brașov

Cetatea Brașovului este un monument istoric al secolului XIV – XV recunoscut la nivel european.

Se află pe vârful dealului Tîmpa și a fost construită ca punct de apărare pentru zona Brașov. Ansamblul cetății ocupă o suprafață de 23.000 mp având ziduri înalte și groase.

cetatea brasovului

3. Paradisul Acvatic Aqua Land 

Deschis în iulie 2007, Paradisul Acvatic reprezintă un adevărat complex de sănătate și agrement cu o capacitate de 2000 de persoane.

Complexul folosește tehnologie avansată de tratare a apei și cuprinde un sistem performant de tratare și filtrare a apei, pentru a îi menține calitatea. Este locul ideal pentru a vă petrece o zi de concediu.

Mai multe detalii pe: ParadisulAcvatic.ro.

aqualand

4. Cetatea Râșnov

Cetatea Râșnov este un ansamblu fortificat situat la sudul orașului Râșnov din județul Brașov. Aceasta reprezintă una din cele mai bine conservate ansambluri fortificate din zona Transilvania.

Cea mai veche secțiune a cetății datează din secolul al XVI-lea. Cetatea controla în evul mediu accesul în Transilvania, având rol de a supraveghea militar drumul spre Bran.

cetatea-rasnov2

5. Castelul Bran

Situat în pasul Rucăr-Bran, la 30 km de Brașov, Castelul Bran datează din secolul al XIV-lea. Acesta constituie momentul în care vama Țării Românești a fost mutată de la Rucăr la Bran, prin construirea castelului inițial sub forma unei cetăți de piatră, de către regele Ludovic I al Ungariei.

În timp, cetatea a suferit numeroase modificări arhitecturale și a fost transformată în castel în anul 1920, când se afla în proprietatea reginei Maria.

Castelul Bran se află la mai puțin de 30 km de Brașov, pe șoseaua ce iese din cartierul Bartolomeu și care leagă Brașovul de Câmpulung.

Castelul-Bran.

cu un confort ridicat la cele mai mici preţuri.